Gratis verzending

Bestellingen vanaf €30

Knoflook

Knoflook heeft behalve dat het een heerlijke smaak heeft ook heel veel gunstige effecten op het lichaam. Zo heeft het eten van dit kruid baat bij aandoeningen aan de longen of luchtwegen. Knoflook bevordert het ophoesten van slijm, maar heeft ook een goede werking bij keelpijn, astma, bronchitis, (kink)hoest, maar ook bij griep. Ook werden er positieve effecten ontdekt bij het gebruik van knoflook bij hart-en vaatziekten; knoflook heeft bloedverdunnende en vaatverwijdende capaciteiten, en heeft ook bloeddruk- en cholesterolverlagende effecten.
BR> Daarnaast is voor sporters een teentje knoflook (of in poedervorm) voor de training niet verkeerd: knoflook zorgt voor een maximale zuurstofopname, waardoor je uithoudingsvermogen ook behoorlijk toeneemt.

De allicine in knoflook bevordert de activiteit van de witte bloedcellen, die op hun beurt weer zorgen voor de vernietiging van bijvoorbeeld griep- en verkoudheidsbacteriën. Allicine stimuleert ook andere cellen van het immuunsysteem die strijden tegen virale of bacteriële ontstekingen. Het kan dus geen kwaad om af en toe wat rauwe stukjes knoflook te eten.

Filteren op

#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3

Je zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.