Gratis verzending

Bestellingen vanaf €30

Lycopeen

Lycopeen is één van de weinige nutriënten die niet kapot gaan wanneer ze gekookt of anders bewerkt worden. Sterker nog: door tomaten te verwerken tot saus wordt de lycopeen nog beter beschikbaar gemaakt voor het lichaam, omdat het zo makkelijk op te nemen is bij de spijsvertering.

Voedsel dat deze helderrode carotenoïde bevat zorgt er ook voor dat er minder ziektes ontstaan door oxidatieve stress. Dit ontstaat door vrije radicalen die in het lichaam zitten en niet worden uitgeschakeld door antioxidanten. Alzheimer en Parkinson zijn voorbeelden van ziektes die ontstaan door oxidatieve stress. Lycopeenhoudende producten hebben bewezen een krachtige antioxidant te zijn en de vrije radicalen uit te schakelen.

In tomaat zitten ook de vitamines C en E, die bijdragen aan een gezond hart- en bloedvatensysteem. In combinatie met lycopeen beschermen deze vitamines het vet en bloed in de celmembranen van bloedvaten voor oxidatie. Ook heeft lycopeen een belangrijke rol bij het behouden van een gezond cholesterolniveau en een sterke huid, beschermd tegen UV-straling.

Filteren op

#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3

Je zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.