Gratis verzending

Bestellingen vanaf €30

Vetzuren

Er bestaan drie soorten vetzuren: verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Verzadigde vetzuren zijn ongezonde vetten en komen voor in vlees, melk, kokos, cacao, koek, sauzen en snacks. Het lichaam breekt deze vetten nauwelijks af, wat zorgt voor een verhoogd risico op een slecht cholesterol in het bloed en daarmee hart- en vaatziekten.

Vetten zijn onmisbaar voor een gezond lijf. Bij een gezonde levensstijl komt 20 tot 40 procent van je dagelijkse energie uit onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren zijn gezonde vetten die een belangrijke functie hebben in het lichaam. Ze zijn essentieel, want ze komen alleen in het lichaam via voeding en je lichaam heeft ze nodig voor de opbouw van cellen en het op peil houden van het afweersysteem. Onverzadigde vetten zijn ook weer onder te verdelen in twee delen: enkelvoudig onverzadigde vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren: hieronder vallen onder andere olijfolie, pinda’s en de meeste noten. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn plantaardig. Meervoudig onverzadigde vetzuren: hieronder vallen zaden, zonnebloemolie, walnoten en vette vis als tonijn, haring, makreel en zalm.

Onverzadigde vetzuren zijn belangrijk om het goede cholesterol te verhogen. De onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3(EPA en DHA), omega-6 (linolzuur) en omega-9. Genoeg onverzadigde vetzuren vermindert de kans op hart-en vaatziekten.

Filteren op

#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3

Je zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.